Småkager med lakridssmag
SPONSORERET indhold

Småkager med lakridssmag

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvis du godt kan lide lakrids, så prøv at servere disse to slags småkager med lakridssmag. Det er spændende nyt på kaffebordet.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
08. nov. 2018 | Opskrift | Hjemmet
30 stk. lakridskager og 25 rå lakridskugler | Total: 55 min

Ingredienser

Småkager med lakridssmag

Lakridskager

(ca. 30 stk.)
150 g blødt smør
175 g rørsukker
1 æg
1-2 tsk lakridspulver (se tip)
1 knsp salt
275-300 g hvedemel


Glasur:
1/4 tsk lakridspulver
1-2 spsk kogende vand
100 g flormelis


Rå lakridskugler
(ca. 25 stk.)
125 g mandler
250 g dadler, figner og svesker (blandet)
2 spsk kakao eller flormelis
1 tsk lakridspulver (se tip)

Sådan laver du småkager med lakridssmag


Lakridskager:
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i. Tilsæt lakridspulver og salt.


1. Rør melet i og form dejen til ca. 30 kugler. Læg dem på bageplader med bagepapir og tryk dem flade med en gaffel. Bag kagerne 12-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist.


2. Rør lakridspulver ud i kogende vand og tilsæt sigtet flormelis, til glasuren har en passende konsistens. Smør glasuren på kagerne og lad den stivne. Opbevar kagerne i kagedåse.


Rå lakridskugler:
1. Kør mandler og frugt sammen i en foodprocessor og tril massen til kugler.

2. Bland kakao eller flormelis med lakridspulver og tril kuglerne i det.

Anbefalet til dig