Smørkage
SPONSORERET indhold

Smørkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
28. mar. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(1 kage til ca. 8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1 time
Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
Dej:
25 g gær
1 dl mælk
2 æg
1 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
¼ tsk salt
125 g blødt smør
ca. 350 g hvedemel
100 g rosiner
Creme:
½ stang vanilje (eller ½ tsk vaniljesukker)
3 spsk sukker
1 æg eller 2 æggeblommer
1 spsk majsstivelse
2½ dl mælk
Remonce:
100 g blødt smør
100 g farin
2 tsk stødt kanel
Pensling:
1 æg
Glasur:
100 g flormelis

  1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og smør og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket 30 min. på køkkenbordet.
  2. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret. Pisk æg eller æggeblommer sammen med sukker med vanilje, majsstivelse og mælk i en lille gryde. Pisk det over varmen, til det akkurat når kogepunktet, og cremen tykner. Hæld cremen i en skål og drys overfladen med sukker. Rør remoncen sammen.
  3. Del dejen i 2 stykker – ca. 1/3 og 2/3. Rul den mindste portion ud til en cirkel og læg den i bunden af en smurt springform (22-24 cm). Smør den med remonce og creme og drys med lidt rosiner.

    Rul resten af dejen ud til en plade (20x30 cm). Smør remonce på dejen og derefter vaniljecreme. Drys med rosiner og rul sammen som en roulade. Skær rouladen i 7-8 lige store stykker og stil dem i formen med skærefladen opad. Lad kagen hæve tildækket ½ times tid.
  4. Varm ovnen op til 200 grader varmluft eller 220 grader alm. ovnvarme.
    Pensl kagen med sammenpisket æg og bag den midt i ovnen i 20 min. Læg et stykke stanniol løst over kagen og bag den yderligere ca. 20 min.

    Åbn formen og sæt kagen til afkøling på en rist.

    Når kagen skal serveres, røres en glasur af sigtet flormelis og kogende vand. Dryp den over kagen med en ske.