SPONSORERET indhold
Smørkager
(20 stk.)
Ingredienser
Sværhedsgrad: Svær
Tidsforbrug: 1¼ time, heraf arbejdstid: 45 min.
500 g hvedemel
150 g smør
50 g gær
2 dl lunkent mælk
2 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
Vaniljecreme:
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. hvedemel
3 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
Remonce:
100 g smør
150 g sukker
1 tsk. mandelessens
2 spsk. lys sirup
Desuden:
50 g soltørrede tranebær eller rosiner
glasur og panderistede mandelflager til pynt
- Smuldr smørret i melet i en skål. I en anden skål udrøres gæren i mælken. Rør det i melblandingen sammen med de øvrige ingredienser til dejen, og ælt den let sammen. Stil dejen til hævning i 15 min.
- Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Kog cremen op, til den bobler og jævner. Kom den i en skål, og afkøl den. Drys evt. lidt sukker over.
- Rør ingredienserne til remoncen sammen.
- Del dejen i 2. Rul den ene ud, så den passer i en bradepande på 20 x 30 cm foret med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen, og fordel herover creme og tranebær.
- Rul det andet dejstykke ud til en rektangel, smør resten af remoncen på, og rul det sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver til 20 snegle, læg dem over dejen i formen, og lad kagen efterhæve 15 min.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag kagen ved 180 gr. i ca. 25-30 min. Pynt med glasur, mens kagen stadig er lun. Drys mandler over.