Smørkager
SPONSORERET indhold

Smørkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
15. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(20 stk.)

Ingredienser

Sværhedsgrad: Svær
Tidsforbrug: 1¼ time, heraf arbejdstid: 45 min.
500 g hvedemel
150 g smør
50 g gær
2 dl lunkent mælk
2 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
Vaniljecreme:
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. hvedemel
3 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
Remonce:
100 g smør
150 g sukker
1 tsk. mandelessens
2 spsk. lys sirup
Desuden:
50 g soltørrede tranebær eller rosiner
glasur og panderistede mandelflager til pynt

  1. Smuldr smørret i melet i en skål. I en anden skål udrøres gæren i mælken. Rør det i melblandingen sammen med de øvrige ingredienser til dejen, og ælt den let sammen. Stil dejen til hævning i 15 min.
  2. Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Kog cremen op, til den bobler og jævner. Kom den i en skål, og afkøl den. Drys evt. lidt sukker over.
  3. Rør ingredienserne til remoncen sammen.
  4. Del dejen i 2. Rul den ene ud, så den passer i en bradepande på 20 x 30 cm foret med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen, og fordel herover creme og tranebær.
  5. Rul det andet dejstykke ud til en rektangel, smør resten af remoncen på, og rul det sammen til en roulade. Skær rouladen i skiver til 20 snegle, læg dem over dejen i formen, og lad kagen efterhæve 15 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag kagen ved 180 gr. i ca. 25-30 min. Pynt med glasur, mens kagen stadig er lun. Drys mandler over.