Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs
SPONSORERET indhold

Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
08. jul. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs
4 rensede rødspætter
1 æg
½ dl mælk
2 dl rugmel
salt, peber
30 g smør til stegning
Pynt:
dildkviste og citronbåde
Remouladesauce:
1 gulerod
1 dl blomkålsbuketter
1 syltet drueagurk
1-2 spsk. kapers
2 dl god mayonnaise f.eks. Hellmanns
2 dl ymer el. skyr
evt. lidt karry el. gurkemeje
Rysteribs:
100 g ribs
½ dl sukker
Tilbehør:
nye kogte kartofler og kogte kvarte spidskål

  1. Vend rødspætterne i sammenpisket æg og mælk og derefter i rugmel krydret med salt og peber.
  2. Smelt smørret på en sliplet- pande, til det er afbruset og gyldent. Steg rødspætterne, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Pynt med dildkviste og citronbåde ved servering.
  3. Kog guleroden ca. 15 min. i letsaltet vand, til den er mør. Kog små blomkålsbuketter med de sidste 2-3 min. af kogetiden. Skær den afkølede gulerod i meget små tern. Hak blomkålen groft. Skær drueagurken i meget små tern. Bland drueagurk, gulerod og blomkål i mayonnaisen. Hak kapersene groft, og vend dem i. Rør mayonnaise med ymer, og smag evt. til med karry samt salt og peber.
  4. Kom skyllede ribs og sukker i en skål, og ryst det sammen. Server fisken med kartofler, spidskål, remouladesauce og rysteribs.