jamie oliver muffins med protein
SPONSORERET indhold

Søde kartoffelmuffins, chili, ost & frø

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Æg, ost og frø er fulde af proteiner, der holder dig mæt længe.

Af: Jamie Oliver Foto: Jamie Oliver
15. jul. 2016 | Opskrift | Fit living
6

Ingredienser

olivenolie
600 g søde kartofler eller 1 butternutsquash
4 forårsløg
1-2 friske røde chilier
6 store æg
3 spsk hytteost
250 g fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
50 g parmesan
1 spsk solsikkefrø
1 spsk birkes

Sådan gør du: Varm ovnen op til 180°. Beklæd en muffinform med 12 huller med bagepapir, pensl dem hver især med lidt olie. Skræl de søde kartofler, og riv dem groft ned i en stor skål. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver sammen med chilien. Kom dem op i skålen, men stil halvdelen af chilien til side først. Slå æggene ud i skålen, og tilsæt hytteost, bagepulver og mel. Riv det meste af parmesanen i på den fine side af rivejernet, og krydr med havsalt og peber. Rør det hele godt sammen.
Fordel dejen i formene. Drys med solsikkefrø og birkes, tryk et par af de resterende skiver chili ned i hver muffin. Riv resten af parmesanen hen over med let hånd, og bag muffinsene nederst i ovnen i 45-50 min., til de er gyldenbrune og faste. Spis 2 stk. per person.