Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld - opskrift fra Hjemmet

Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld

Del på

En perfekt kage til te eller kaffe i påskedagene

Af Thomas Hergaard 09.apr.2014 Mad

Mørdej
Arbejdstid: 15 min.
Hviletid: mindst 30 min.
Fryse-egnet
125 g smør (i små stykker)
175 g hvedemel
1 spsk sukker
1 lille æg
evt. 2-3 tsk koldt vand
Spejlæg med marcipanfyld
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnede, men bundene kan blive bløde.
1 portion færdig mørdej
50 g rå ren marcipan (groftrevet)
50 g sukker
75 g smør (blødt)
1 stort æg
20 g majsstivelse (Maizenamel)
1 dåse henkogte abrikoser, halve (ca. 225 g drænet vægt)
+ 1 spsk majsstivelse (Maizenamel)
2 spsk flydende honning eller sirup til pensling

  1. MØRDEJ: Smuldr smørret i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
  2. SPEJLÆG: Rul mørdejen ud i en tykkelse på 1-2 mm. Stik dejen ud i cirkler´med en diameter på ca. 10 cm. Læg dem på bagepapir.
  3. Rør marcipanfyldet sammen af marcipan, sukker, smør, æg og majsstivelse. Sæt en skefuld på hver af dejcirklerne.
  4. Lad abrikoserne dryppe godt af. Dup dem på den flade side i lidt majsstivelse og læg dem oven på marcipanfyldet som ”æggeblommer”.
  5. Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag kagerne i ca. 10 min. Skru ned til 150 grader og bag videre i 5-10 min., til fyldet er stivnet.
  6. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  7. Pensl abrikoserne med lidt honning eller sirup lige før servering, og nyd kagerne friskbagte til te eller kaffe.
Læs alt om Bageopskrifter
Del på
Kommentarer (0)
Henter...