'
kringle opskrift
Foto: Tia Borgsmidt | Skøn hjemmebagt kringle med fyld af sukker, sukat, smør og rosiner.
Hendes Verden

Kringle opskrift

Ægte sønderjysk kringle

Findes der noget bedre end et stykke nybagt kringle? Her får du opskriften på en klassisk sønderjysk kringle med lækkert fyld.

Af Bente Nissen Lundsgaard 09.aug.2017 Mad

2 TIME 0 MIN.

Stor kringle, ca. 10 personer

350 g smør
ca. 500 g hvedemel
25 g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
4 æg

Fyld:
125 g smør
150 g sukker
100 g rosiner
50 g sukat (kan udelades)

Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
4-5 spsk. perlesukker
50 g mandelflager eller hakkede mandler

Sådan bager du sønderjysk kringle:

1. Smuldr smørret i hvedemelet. Rør gær og sukker sammen, til det er flydende. Tilsæt det til melblandingen sammen med salt og æg. Ælt dejen sammen, til den er glat. Kom dejen i en skål. Lad den hæve tildækket ca. 1 time.

2. Rul dejen til en ca. ½ m lang pølse. Rul den flad, ca. 1 cm tyk. Form den lange pølse til en kringle. Læg kringlen på bagepapir på en bageplade.

3. Rør smør, sukker, rosiner og evt. sukat sammen. For- del fyldet oven på kringlen, og tryk det lidt ned i dejen. Lad kringlen efterhæve ca. 20 min. Pensl med æg, og drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen ved 200 gr. ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe.

TIP

 

Sådan smuldrer du smør i hvedemel

I denne bageopskrifter fremgår det, at smørret skal smuldres i hvedemelet. Det, du gør, er at skære helt koldt smør i ca. 1 x 1 cm’s tern. Bland smørret i en skål med hvedemelet. Brug fingrene til at smuldre smør og hvedemel sammen, til det ligner revet ost.

Læs alt om Kage Bageopskrifter
Henter...