kringle opskrift
SPONSORERET indhold

Ægte sønderjysk kringle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Findes der noget bedre end et stykke nybagt kringle? Her får du opskriften på en klassisk sønderjysk kringle med lækkert fyld.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
01. aug. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
Stor kringle, ca. 10 personer | Total: 2 timer

Ingredienser

350 g smør
ca. 500 g hvedemel
25 g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
4 æg

Fyld:
125 g smør
150 g sukker
100 g rosiner
50 g sukat (kan udelades)

Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
4-5 spsk. perlesukker
50 g mandelflager eller hakkede mandler

Sådan bager du sønderjysk kringle:

1. Smuldr smørret i hvedemelet. Rør gær og sukker sammen, til det er flydende. Tilsæt det til melblandingen sammen med salt og æg. Ælt dejen sammen, til den er glat. Kom dejen i en skål. Lad den hæve tildækket ca. 1 time.

2. Rul dejen til en ca. ½ m lang pølse. Rul den flad, ca. 1 cm tyk. Form den lange pølse til en kringle. Læg kringlen på bagepapir på en bageplade.

3. Rør smør, sukker, rosiner og evt. sukat sammen. For- del fyldet oven på kringlen, og tryk det lidt ned i dejen. Lad kringlen efterhæve ca. 20 min. Pensl med æg, og drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen ved 200 gr. ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe.

Anbefalet til dig