Solbærtrifli med hvid chokolade
SPONSORERET indhold

Skøn solbærtrifli med hvid chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker sommerdessert med friske solbær. Forkæl venner og familie med en skøn trifli med solbær, vaniljecreme og makroner. Du kan udskifte halvdelen af solbærrene med hindbær, det smager også skønt.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
22. jun. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
Solbærtrifli med hvid chokolade til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

400 g solbær
½ dl vand
100 g sukker

Creme:
1 æg
1½ dl sødmælk
2 tsk. majsstivelse
2 spsk. sukker
korn af ½ stang vanilje
75 g hvid chokolade
2 dl piskefløde

Desuden:
12 makroner
1 dl Grand Marnier eller friskpresset appelsinsaft

Pynt: flødeskum

Sådan laver du solbærtrifli med hvid chokolade

1. Kog ribbede solbær op i en gryde med vand og sukker. Lad det småkoge ca. 5 min. under låg. Afkøl kompotten.

2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Lad det småboble ca. 1 min., mens der hele tiden røres. Tag gryden fra varmen, og rør finthakket hvid chokolade i, til det er smeltet. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.

3. Fordel knuste makroner i glas. Hæld Grand Marnier over. Kom kompot og creme over. Pynt med flødeskum.

Anbefalet til dig