Solbærkage
SPONSORERET indhold

Solbærkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
04. jul. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

200 g ribbede solbær
200 g blødt smør
200 g lyst muscovadosukker
3 store æg
1 tsk. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Topping:
50 g smør
50 g lyst muscovadosukker
80 g grofthakkede pecaneller valnødder
1 tsk. stødt kanel
Pynt:
flødeskum, solbær og lidt grofthakkede pecaneller valnødder

  1. Fordel halvdelen af solbærrene i en springform, 22 cm i diameter, foret med bagepair. Bland ingredienserne til toppingen sammen, og fordel det over solbærrene.
  2. Pisk muscovadosukker og smør cremet. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt vaniljesukke eller ekstrakt. Vend mel blandet med bagepulver i. Fordel dejen over toppingen. Bag kagen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 55 min. Stik et træspyd i kagen, hvis der hænger dej på, skal den bage lidt mere.
  3. Afkøl kagen lidt i formen. Vend den ud på et fad, og afkøl den helt. Pynt med flødeskum, friske bær og nødder.