Solbærkogte pærer med kanelcreme
SPONSORERET indhold

Solbærkogte pærer med kanelcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
15. okt. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(4 pers.)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Solbærkogte pærer:
½ stang vanilje
200 g frosne solbær
¼ l vand
125 g sukker
4 faste pærer
Kanelcreme:
1 bæger pasteuriserede æggehvider
2 spsk flormelis
2 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)
1 spsk flormelis
2-3 tsk stødt kanel

  1. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med solbær, vand og sukker. Kog det igennem og skru ned for varmen.
  2. Skræl pærerne, men lad stilkene blive på. Udhul kernehusene fra bunden og læg pærerne i solbærlagen. Lad dem simre møre i lagen 20 min. – vend dem halvvejs. Hæld pærerne i en skål til afkøling.
  3. Pisk æggehviderne stive med flormelis. Pisk cremefraiche, flormelis og kanel tykt i en anden skål og vend de stive æggehvider i.
  4. Fordel cremen i 4 halvdybe tallerkner. Skær. lidt af bunden af pærerne, så de ikke vælter, og stil dem i cremen. Dryp lidt af solbærlagen omkring og server.