Sommeralliance
SPONSORERET indhold

Sommeralliance

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ribs, solbær og hindbær er perfekte sammen – prøv dem i denne flotte spiralkage. Kagen er bygget op som en spiral med lodrette lag.

22. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til ca. 8 personer

Ingredienser

Bærfyld:
125 g ribs
125 g solbær
250 g hindbær
150 g sukker
3 blade husblas
Kage:
5 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
Creme:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
4 spsk flormelis
Pynt:
friske bær og mynte

  1. Rib og skyl ribs og solbær og læg dem i en gryde med sukker.
  2. Kog det igennem under omrøring, til sukkeret er opløst, vend hindbærrene i og tag gryden af varmen.
  3. Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen i de varme bær. Hæld det straks i en skål til afkøling.
  4. Tænd ovnen på 220 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og cremet, ca. 5 min., med en håndmikser.
  5. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen.
  6. Fordel dejen jævnt på to bageplader med bagepapir og bag kagebundene 8-10 min.
  7. Vend kagerne ud på sukkerdrysset bagepapir, dæk dem med fugtige viskestykker og lad dem afkøle.
  8. Pisk fløde, cremefraiche og flormelis til en tyk creme.
  9. Træk papiret af kagebundene og skær de yderste, tørre kanter af. Skær hver bund i 3 lige brede baner, så der bliver 6 i alt. Smør dem først med bær og så med creme.
  10. Rul en bane tæt sammen som en roulade og stil den op i midten af et kagefad. Læg en bane omkring den og fortsæt, indtil alle baner er brugt. Stil kagen koldt indtil servering. Pynt med friske bær og mynteblade