Sommerbærkager
SPONSORERET indhold

Sommerbærkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bunden er nem og hurtig, cremen er såmænd bare økologisk flødeskum med lidt vanilje, og ovenpå drysser du håndfulde af de bær, du kan komme i nærheden af.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
30. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
Ca. 10 kager

Ingredienser

1 æg
40 g sukker
1 tsk. vand
3 spsk. mel
1 spsk. kakao
et nip bagepulver
smør til formen
Fyld og pynt:
150-250 g friske eller optøede
sommerbær
evt. sukker
2 dl økologisk piskefløde
2 tsk. vaniljesukker

  1. Hvis bærrene hører til de syrlige, er det en god ide at drysse dem med sukker en times tid, inden de skal bruges. Gør en 22 cm form (eller en tilsvarende lille bradepande) med løs bund klar: Smør den med smør, og dæk bunden med bagepapir. Tænd ovnen på 210 gr.
  2. Pisk æg, sukker og vand meget hvidt og luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, bland forsigtigt, og bred dejen helt jævnt ud i formen, den flyder ikke ud af sig selv under bagningen. Bag kagen 6-8 min – mærk med en pegefinger, om den er fast.
  3. Efter 5-8 min. løsnes kagen og køles helt af. Den kolde kagebund skæres i portionsstykker, der dækkes med flødeskum, der er smagt 84 Hendes Verden nr. 29/2006 til med vaniljesukker og pyntes med bær.