Sommerens bedste humus
SPONSORERET indhold

Sommerens svar på den klassiske humus

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har du en sommerlig version af den klassiske hummus. Server hummussen som en selvstændig forret, eller brug den som tilbehør til fisk og fjerkræ.

Af: Mette Helbæk Foto: Stine Christiansen/Skovdal
24. jul. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

3,5 dl ærter, friskbælgede
3,5 dl kikærter, kogte (brug alternativt 1 dåse kikærter)
2 fed hvidløg, grofthakkede
1/2 dl frisk koriander, grofthakket
1/2 tsk spidskommen
2 spsk tahin
1/2 dl olivenolie
3-4 spsk citronsaft
2-3 tsk salt

Til servering:
4 skiver brød
lidt olivenolie og citronsaft
frisk koriander
salt og peber

Sådan gør du

Bruger du tørrede kikærter, så udblød dem natten over, og kog dem efter anvisningen på pakken. Kog ærterne 2-3 minutter i vand med salt. Hæld ærterne over i en sigte, og skyl dem straks under den kolde hane, så de bevarer deres farve efter kogning.

Lad ærterne dryppe af, og kom dem op i en blender sammen med de øvrige ingredienser. Blend godt. Smag hummussen til med salt og eventuelt lidt mere citronsaft. Server hummussen med grillet brød og citron til at presse ud over. Giv gerne lidt ekstra frisk koriander og olivenolie på toppen.

PRØV OGSÅ: Ristet rugbrød med tahini og knas

PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med rosmarinbrød 

PRØV OGSÅ: Grillede løgplanter med ramsløgbearnaise