SPONSORERET indhold
Sopes med bønner og chorizo
Sopes er små, lidt tykke tortillaer, som efter at de er bagt fyldes med bønnemos og steges, så de får en sprød bund. I Mexico laver de tortillaerne med masa harina mel, men det er svært at skaffe, derfor bruger vi her polenta og hvedemel.
Af: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard
(16 stk.)
Ingredienser
Bønnefyld:
1 ds. afdryppede sorte bønner el. kidneybønner
1 løg
1 fed hvidløg
1½ dl bouillon
1-2 tsk. finthakket syltede jalapenos
salt, peber
Tortilladej:
2 dl vand
75 g minutpolentagryn
75 g hvedemel
2-3 spsk. olie til stegning
Desuden:
100 g chorizo el. jalapenopølse
¼ icebergsalat
1 dl cremefraiche 18 %
- Kom alle ingredienser til bønnemosen i en foodprocessor, og blend det.
- Kog vandet til tortillaerne op, og kom minutpolenta i. Rør ca. 1 min. Afkøl, og tilsæt hvedemelet. Form 16 kugler på størrelse med en valnød. Rul dem ud mellem to husholdningsplastposer, de skal have en diameter på ca. 8 cm. Læg tortillaerne på en forvarmet slip let-pande. Bag dem 2-3 min. Vend dem, og bag yderligere 2-3 min. Afkøl lidt, og pres en kant hele vejen rundt.
- Fordel bønnemosen på tortillaerne. Varm olien op på en pande. Steg tortillaerne med mos ca. 3 min., til de er gyldne og sprøde på undersiden.
- Fordel salat, pølseskiver og cremefraiche over.