Sund spaghetti bolognese
Foto: Ditte Ingemann | En sund og lækker bolognese med masser af saft og kraft
fit living

Sund spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Favoritten hos mange børnefamilier - en skøn spaghetti bolognese med masser af smag - i denne spaghetti med kødsovs er der skruet op for grøntsagerne, så spis du bare løs med god samvittighed.

Af Ditte Ingemann 10.jan.2017 Mad

1 TIME 10 MIN.

Spaghetti bolognese til 4 personer

Spaghetti bolognese

1 rødløg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
2 spsk olivenolie
1 spsk tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
2 tsk tørret oregano
500 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
salt, peber
evt. 1 tsk sukker
2 stilke frisk rosmarin
400 g fuldkorns- spaghetti

Topping:
75 g revet parmesan

  • Energi pr. person

    645 Kcal

    Fedt 25 %

    Protein 30 %

    Kulhydrat 45 %

Sådan laver du spaghetti bolognese:

1. Skær løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt ud i små tern. Svits det i olivenolie på en stor pande i ca. 5-6 minutter.

 

2. Tilsæt tomatpuré, og lad det svitse godt af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad det hele simre i ca. 5 minutter, tilsæt oregano, og blend blandingen til en glat sauce.

 

3. Svits det hakkede kød på en pande, indtil det er gennemstegt. Hæld saucen over kødet, og bland det sammen. Smag til med salt, peber og en smule sukker. Hak rosmarin fint, og kom det i kødsaucen. Kom låg på panden, og stil den i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 1 time − gerne længere.

 

4. Kog spaghettien, og dræn den. Server den sammen med kødsauce og revet parmesan på toppen.

Energi pr. person: 645 kcal, fedt 25%, protein 30%, kulhydrat 45%

Henter...