opskrift thai suppe
SPONSORERET indhold

Spicy suppe med power: Sådan laver du thai-suppe med kylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En af favoritterne fra det thailandske køkken med bl.a. citrongræs, limeblade, ingefær, chili & kokos. Her får du opskriften på den lækre og stærke thaisuppe med kylling. Se her, hvordan du selv kan lave spicy thaisuppe derhjemme:

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
13. feb. 2021 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

1 tsk jordnøddeolie
1 spsk citrongræs
2 spsk friskreven ingefær
1 fed knust hvidløg
2 fintsnittede thai-chilier
3-4 fintsnittede kafirlimeblade
¼ tsk gurkemeje
1 dåse kokosmælk light (4 dl)
¾-1 liter hønsebouillon
1 spsk fishsauce
400 g kogt eller stegt kyllingekød
4 snittede forårsløg
125 g sugarsnaps
2 snittede gulerødder
1-2 spsk limesaft
lidt hakket koriander
SERVERING:
koriander
300 g fuldkornsnudler

Sådan gør du:

  1. Varm olien og sauter citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje et par minutter.
  2. Hæld kokosmælk, hovedparten af bouillon samt fishsauce ved og lad det hele simre i 8-10 minutter.
  3. Bland kyllingekødet og de snittede grønsager i og lad det hele snurre yderligere et par minutter.
  4. Smag til med lime og koriander. Fordel suppen i skåle, pynt med koriander og server med fuldkornsnudler.

Energi pr. person: 570 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%

TIP! Hvis du vil have suppen ekstra stærk, kan du tilsætte lidt ekstra chili og ingefær.

Anbefalet til dig