SPONSORERET indhold
Spinatlasagne med persillerødder
Ingredienser
400 g spinat, grofthakket fra frost
2 porrer
3 persillerødder
1 spsk. olivenolie
1 ds. flåede, hakkede tomater
salt, peber
Bechamelsauce:
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
5 dl kogende letmælk
salt, peber
evt. lidt friskrevet muskatnød
150 g reven mild gratineringsost
200 g mascarpone
12 lasagneplader
150 g reven gratineringsost
3-4 spsk. sesamfrø
Tilbehør:
fuldkornsflute og tomatsalat
- Spinaten optøs og hakkes igennem. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skræl persillerødderne, og skær dem i små tern. Svits porrerne og persillerødderne i olien. Tilsæt spinat og flåede tomater. Kog det sammen ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
- Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring 4-5 min. Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
- Når bechamelsaucen er lavet, tilsætter du mascarpone, og varmer saucen op under omrøring.
- Læg lasagneplader, spinatblanding, bechamelsauce og gratineringsost lagvist i et smurt ovnfast fad. Drys sesamfrø over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min.