Spinattærte med røget laks
Foto: Mikkel Adsbøl | Spinattærte med røget laks.
Hendes Verden

Spinattærte med røget laks

Spinattærte med røget laks

Del på

Spinattærte med røget laks. Tag forskud på foråret med en herlige, dansk klassiker, som bare dufter af velsmag og smager af lysere tider.

Af Bente Nissen Lundsgaard 02.jan.2016 Mad

Spinattærte med røget laks til 4 personer

Spinattærte med røget laks

Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand


Fyld:
200 g spæd spinat
4-5 forårsløg
3 æg
200 g hytteost
150 g røget laks
½ tsk. salt
peber

Sådan laver du spinattærte med røget laks

1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden 10 min. ved 200 gr.

2. Skyl spinaten grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det i en sigte.

3. Pisk æg og hytteost sammen. Tilsæt tern af røget laks, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.

Tip

Du kan vælge at servere skiver af røget laks til spinattærten i stedet for at bage laksen med.

Læs alt om Tærte Dansk mad Hovedret
Del på
Kommentarer (0)
Henter...