Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Spinattærte med røget laks.

Opskrift på spinattærte med røget laks

Spinattærte med røget laks

Spinattærte med røget laks. Tag forskud på foråret med en herlige, dansk klassiker, som bare dufter af velsmag og smager af lysere tider.

Bedømmelse
Spinattærte med røget laks til 4 personer

Spinattærte med røget laks

Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand


Fyld:
200 g spæd spinat
4-5 forårsløg
3 æg
200 g hytteost
150 g røget laks
½ tsk. salt
peber

Sådan laver du spinattærte med røget laks

1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden 10 min. ved 200 gr.

2. Skyl spinaten grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det i en sigte.

3. Pisk æg og hytteost sammen. Tilsæt tern af røget laks, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.

Tip

Du kan vælge at servere skiver af røget laks til spinattærten i stedet for at bage laksen med.

Ingredienser

11

Tilberedning

ca. 0 MIN.

Type

Tærte

Specialkost

Kategori

Hovedret

Nationalitet

Dansk

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Tags

tærte
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok