Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Spinatvafler med laks

Opskrift på spinatvafler med laks

Spinatvafler med laks

Hiv vaffeljernet ud af skabet og fyld det med dej til disse lækre og mættende madvafler med spinat, fetaost og lidt laks på toppen.

Bedømmelse
Vafler til 4 personer, 8 stk.

Spinatvafler med laks

200 g friske spinatblade (eller frosne, optøede)

1 spsk. smør

3 æg

100 g hvedemel

75 g speltmel (eller grahamsmel)

3 æg

1½ dl mælk

½ dl øl

1 spsk. citronsaft

50 g smør

50 g fetaost

salt og peber

 

Citrondressing:

2 dl skyr (eller græsk yoghurt)

1 spsk. citronsaft

1 tsk. citronskal (økologisk)

300 g laks (røget eller gravad)

 

Drys:

evt. en håndfuld friske basilikumblade

Sådan laver du spinatvafler med laks

1. Skyl spinaten, og hak den groft. Tør bladene godt, og kom dem på en varm pande med lidt smør, og steg i et par min., til de netop falder sammen. Tag dem af varmen.

 

2. Rør æg, hvedemel, speltmel, øl og citronsaft godt sammen. Tilsæt smeltet smør, smuldret fetaost, salt og peber, og til sidst spinatbladene.

 

3. Varm vaffeljernet godt op, smør det med lidt smeltet smør og kom ca. 1 dl dej på. Bag vaflen gylden og sprød i ca. 5 min. Fortsæt med resten af dejen.

Citrondressing:

 

4. Rør en dressing af skyr, citronsaft og -skal, og smag til med salt.

 

5. Servér de nybagte spinatvafler med en klat citrondressing og lidt laks brudt i mindre stykker. Pynt evt. med basilikum.

 

SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler

SE OGSÅ: Hashbrown-vafler med stenbiderrogn

SE OGSÅ: Vafler med banansmag

 

Tip

Hvis du bryder vaflerne op i små hjerter og pynter dem med lidt dressing, laks og basilikum, er de perfekte som en lille snack eller forret.

Ingredienser

16

Tilberedning

ca. 0 MIN.

Type

Specialkost

Kategori

Frokost

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Tags

vafler
Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok