Efteråret egner sig godt til lækre simreretter, der kræver tid, omsorg og tålmodighed.
SPONSORERET indhold

Spoleben i hvedeøl med æbler og timian

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du en skøn og billig efterårsret, der varmer helt ind i sjælen. Spoleben er fantastisk velegnet til at braisere. Kødet bliver utroligt mørt og er det perfekte match til efter-årets mange skønne æbler. Bestil spoleben hos din slagter, for det er ikke nødvendigvis noget, der altid er i butikken.

Af: Redaktionen Foto: Pia Enghild
04. nov. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

8 spoleben
olivenolie
salt og peber
3 madæbler, skåret i grove både
8 skalotteløg, skåret i små tern
8 fed hvidløg
5 kviste timian
1 hvedeøl
500 ml god æblemost
½ dl æbleeddike
evt. lidt honning

Sådan gør du

Kom spolebenene i en stor stegegryde. Brun dem grundigt på alle sider i olivenolie, og krydr dem med salt og peber. Kom æblebådene, skalotte-løg og de hele fed hvidløg op i gryden. Tilsæt timian, og lad det brune yderligere i 1 minut. > Tilsæt herefter øl, æblemost og eddike. Bring det i kog, og skum så af for urenheder.

Læg låg på gryden, og stil den i en 150 grader varm ovn. Lad spolebenene braisere i ca. 1½-2 timer. Vend benene rundt jævnligt undervejs, så de bliver fint glaserede på alle sider. Skyen er fyldt med den skønneste kraft. Smag den evt. til med mere eddike og lidt honning. Server spolebenene med god grov kartoffelmos og tyttebærkompot ved siden.