Sprængt and med peberrod, stegte æbler og selleri
SPONSORERET indhold

Sprængt and med peberrod, stegte æbler og selleri

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sprængt and får en helt særlig smag og konsistens − salt, mør og meget lækker.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
22. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Saltlage
1 l vand
100 g salt
10 g sukker
2 laurbærblade
10 peberkorn
2 andebryster (ca. 600 g)

Kogning af and
200 g selleri i grove tern
150 g løg i grove tern
100 g kartofler i grove tern
1 l vand

Peberrodssauce
Grøntsager fra kogning af anden
5-6 dl vand fra kogning af anden
25 g smør
½ dl fløde
25 g peberrod, friskrevet

Tilbehør
10 g smør
300 g selleri i tern
300 g rosenkål, halverede
4 rødløg
300 g æble i tern

Sådan gør du:

Saltlage og and:
Kog alle ingredienser til saltlagen op, og køl lagen af. Hæld lagen over andebrysterne, og stil dem på køl i 8-10 timer eller natten over.

Tag efter hviletiden andebrysterne op af lagen. Kassér lagen. Kom andebrysterne i en gryde sammen med kogeurterne. Kog andebrysterne ved svag varme ca. 40-45 min, til de er møre.

Fjern skindet fra andebrysterne, og skær dem i skiver.

Peberrodssauce:
Kom kogeurterne op i en blender (eller brug en stavblender), og blend dem sammen med lidt af kogevandet ad gangen. Tilsæt fløde, smør samt kogevand, til konsistensen er god. Smag til med peberrod.

Obs: Smag først til med peberrod til sidst, da peberrodssmagen forsvinder ved kogning.

Tilbehør: Smelt smørret og rist selleri, rosenkål, løg og æbler gyldne 8-10 min på panden.

Servering: Servér anden kold eller lun med varm sauce og tilbehør.

Rester af anden kan bruges til smørrebrød sammen med saucen, som kan vendes med flødeskum for en rigtig gammeldags peberrodssalat.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

PRØV OGSÅ: Peking-and med agurk, forårsløg og mynte

Anbefalet til dig