Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Marineringstid: 4-6 timer
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
4 stk. kyllingebryst (uden skind)
Saltlage med citron:
200 g salt
50 g sukker
1 liter vand
4 skiver citron
pak-soy eller sølvbeder (halve eller kvarter)
Krydret ærtepuré:
2 dl gule flækærter
1 løg (hakket)
2-3 kviste frisk timian (1 tsk tørret)
2 spsk nøddeolie (evt. græskarkerne- eller sesamolie)
salt og peber
Drys: ristede græskarkerner
- Kog saltlagen ca. 10 min. Lad den køle af. Læg kyllingekødet i lagen 4-6 timer. Kog kødet i en rummelig gryde i vand, der dækker. Læg låg på og kog ca. 10 min. Læg pak-soy eller sølvbeder oven på kødet og damp dem under låg med kyllingen ca. 10 min.
- Ærtepuré: Kog ærter og løg ca. 40 min. i ca. 1⁄2 liter vand, til de er møre. Spæd evt. med vand, så ærterne ikke brænder på. Blend dem til ensartet puré og smag til med timian, olie, salt og peber. Tilsæt evt. vand, hvis puréen er for fast.
- Anret skiver af kyllingekød med pak-soy eller sølvbeder og ærtepuré. Drys med ristede græskarkerner og servér.