Ingredienser
Arbejdstid:
30 min.
Bagetid:
15 min.
Ikke fryse-egnet
(12-20 stk.)
Kærnemælksboller:
300 g hvedemel
1 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
75 g koldt smør
2 dl kærnemælk
Skinkesmør:
150 g kogt, røget skinke
1 spsk dijonsennep
100 g smør
1 bdt purløg
salt og peber
- Bland alle de tørre ingredienser og hak det kolde smør i. Brug evt. en foodprocessor.
- Saml dejen med kærnemælk og ælt den ganske kort igennem. Rul den ud i ca. 2 cms tykkelse og del den i 12-20 firkanter eller cirkler.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med lidt kærnemælk og bag dem midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist.
- Hak skinken fint i en foodprocessor og tilsæt sennep og smør. Kør det jævnt og skrab det over i en skål.
- Rør fintsnittet purløg i og smag til med salt og peber.
- Flæk de friskbagte boller, fyld dem med skinkesmør og anret på et fad – evt. pyntet med grøn salat.
- Eller rist de halverede boller og servér med skinkesmør i en skål.