Sprøde „fiskefingre“ og fritter med dip
SPONSORERET indhold

Sprøde „fiskefingre“ og fritter med dip

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Var det noget med en børnevenlig ret med fiskefingre og fritter? Så prøv denne opskrift.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
30. sep. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)

75 g rasp
1 tsk citronskal (fintrevet)
2 spsk persille (hakket)
salt og peber
50 g hvedemel
1 æg
2-3 spsk vand
500 g filet af rødspætte
(alternativt lyssej eller torsk)
olie til stegning
Fritter:
1 kg store kartofler
1-2 spsk olie
salt
Dip:
100 g mayonnaise
100 g græsk yoghurt (alternativt kvark eller cremefraiche)
1-2 spsk citronsaft
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
1 bdt purløg (fintklippet)

  1. Bland rasp med citronskal, persille, salt og peber. Sigt melet over i en skål.
  2. Pisk ægget let sammen med 2-3 spsk vand i en skål.
  3. Skær fisken i strimler på ca. 3x8 cm og vend dem sammen med lidt salt og peber.
  4. Vend dem én ad gangen, først i mel, så æg og til sidst rasp. Læg dem på et fad.
  5. Varm en pande med ca. 1 cm olie og steg fiskefingrene ca. 2 min. på hver side.
  6. Dryp dem af på køkkenrulle og servér med fritter, dip og rå grønsager.
  7. Fritter: Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflerne og skær dem ud som fritter (ca. 1x1x6 cm).
  8. Vend dem sammen med olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem sprøde og gyldne i ovnen (ca. 45 min). og vend dem et par gange undervejs. Drys dem med groft salt og servér.
  9. Dip: Rør mayonnaise og yoghurt godt sammen og smag til med citronsaft, sennep, salt og peber. Tilsæt purløg.