Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnede
100 g smør
2 dl vand
100 g (ca. 1½ dl) mel
¼ tsk salt
3 æg (mellem)
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 dl fløde
kornene fra 1 vaniljestang
1½ dl piskefløde
200 g marcipan
kakao
Sådan laver du kartoffelkager
- Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til blandingen har samlet sig.
- Tag gryden af varmen og rør æggene i ét ad gangen. Dejen skal være ret fast i konsistensen, så den ikke flyder ud under bagningen.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne i 20-25 min. i en 200 grader varm ovn. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder kagerne sammen. Skær et låg af kagerne straks efter, at de er bagte, så dampen kan slippe ud.
- Tilbered cremen:
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med vanille. - Hæld den varme fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld blandingen tilbage i gryden og bring cremen tæt på kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen af varmen og lad den blive kold.
- Pisk fløden til skum, vend flødeskummet i cremen, og fyld det i kagerne.
- Rul marcipanen tyndt ud og stik runde plader, ca. 10 cm i diameter ud.
- Rul dem ovale og læg dem på kagerne. Drys med sigtet kakao.