Sprøde mandelkager med chokolade
SPONSORERET indhold

Sprøde mandelkager med chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. jul. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 15 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 5 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
100 g mandler (eller nøddekerner)
100 g sukker
75 g smør
1 spsk piskefløde
2 spsk hvedemel
Pynt:
75 g mørk chokolade

  1. Blend mandler eller nødder fint til mel i en foodprocessor.
  2. Smelt sukker, smør og fløde sammen i en gryde. Rør nøddemel og hvedemel i.
  3. Lad dejen blive koldere og fast. Sæt kugler af dejen på bagepapir på en bageplade, og tryk kuglerne lidt flade med bagsiden af en ske. Der skal være flere cm mellem kagerne, da de flyder ud, når de bliver bagt.
  4. Bag ad 3 omgange. Sæt bagepladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne, til de er gyldne i kanterne.
  5. Lad dem stivne nogle min. på bagepladen. Læg dem derefter på en bagerist for at køle af.
  6. Kagerne skal opbevares i en lufttæt beholder og kan blive bløde. De er bedst friskbagte.
  7. Bræk chokoladen i stykker og kom dem i en skål. Sæt vand over til et vandbad og bring i kog. Sluk for varmen og sæt skålen med chokolade over. Lad chokoladen smelte.
  8. Rør i chokoladen med en ske. Når den er passende tyk, pyntes de sprøde kager med striber af smeltet chokolade.