Sprøde rundstykker med fuldkorn og birkes
SPONSORERET indhold

Sprøde rundstykker med fuldkorn og birkes

Skønne morgenboller med en sej, tæt krumme. Lav dejen om aftenen, og bag bollerne næste morgen.

Foto: Columbus Leth
19. dec. 2013 | Opskrift | BoligLiv


Sprøde rundstykker med fuldkorn og birkes
Tid:
ca. 20 min. plus hæve-  og bagetid

(12 stk.)
6 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk. groft salt
1 spsk. mørk sirup
100 g fuldkornsmel, f.eks. groft  speltmel, kamutmel eller grahamsmel
300 g durummel
400 g hvedemel
2 spsk. olivenolie
1 æg til pensling
blå og hvide birkes til pynt

Dag 1:
1.  Hæld vandet i en stor skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sirup. Rør først fuldkornsmel og dernæst durummel i væsken. Rør dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør dejen længe, f.eks. på en røremaskine. Alternativt bruger du alle dine kræfter og træner overarme.
2.  Dryp dejen med olie, og stil den til-dækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2:
1.  Slå dejen ned på et meldrysset bord uden at røre for meget i den. Del den skødesløst, og så godt du kan, til 12 boller. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir. Lad brødene efterhæve ca. 30 min.
2.  Tænd ovnen på 225 grader.
3.  Pensl overfladen med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag bollerne i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.