Squashtærte med ost og oregano
Ingredienser
Dej:
125 g hvedemel
125 g groft speltmel
½ tsk salt
125 g smør
1 æg
1 spsk yoghurt naturel
Fyld:
2 små porrer
1 squash
2 spsk rapsolie
salt og peber
lidt revet muskatnød
4 æg
1 dl creme fraiche 18%
2 spsk revet parmesan
½ dl letmælk
1-1½ tsk finthakket oregano (frisk eller tørret)
50 g revet ost
Evt. lidt frisk oregano.
Sådan gør du
Squashtærte
Bland hvedemel og speltmel sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melet med fingrene, og tilsæt 1 æg og yoghurt. Ælt dejen hurtigt sammen, tryk den flad i en frysepose og lad den hvile ½ time i køleskabet.
Rens og skær porrerne i tynde skiver. Halvér squashen og skær den i skiver af 1 cm. Steg porrerne i rapsolie i ca. 4 min. og krydr med salt, peber og muskatnød. Pisk æggene sammen med cremefraiche, revet parmesan, mælk og krydr med oregano, salt og peber.
Rul dejen ud til ½ cm tykkelse. Smør et tærtefad og beklæd den med dejen og forbag den i ovnen i 12 min. ved 200 grader. Skru ovnen ned på 180 grader. Kom porrefyldet og skiver af squash taglagt på tærten. Hæld æggemassen på tærten og drys med revet ost og bag den yderligere i 25-30 min., indtil æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen. Pluk evt. lidt frisk oregano henover squashtærten før servering.
Se også opskriften
Aspargestærte »Klik her.
Alle tærteopskrifter
Se alle opskrifter på tærter i ALTfordamerne.dk's madarkiv - »Klik her.