Steak med grøntpakker og svampe
Brug sæsonens nordiske grøntlækkerier til en god bøf.
Ingredienser
500 g oksesteak, 4 stk
600 g nye kartofler, kogte
12 grønne asparges
200 g nye gulerødder
1 bundt forårsløg
¼ bundt estragon, grofthakket
2,5 dl fløde
2 tsk Dijonsennep
salt
sort peber
Karsesalat:
250 g blandede svampe, f.eks. kantareller/shitake/mark champignon, renset
1-2 spsk olivenolie
1 potte brøndkarse
½ bakke karse
Sådan laver du steak med svampe
Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Bland estragon sammen med kartoflerne og krydr godt med salt og peber.
Tag fire stykker bagepapir á ca. 40 cm og fordel grøntsagerne derpå. Pisk fløden sammen med sennep, fold bagepapiret op omkring grøntsagerne og kartoflerne, og fordel fløden i de fire pakker.
Luk pakkerne med kødsnor og sæt dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min.
Steg oksekødet på en varm pande i olivenolie i ca. 2 min på hver side. Tag bøfferne af panden og lad dem trække i ca. 2-3 min.
Steg svampene på panden i lidt olie. Tag svampene af panden og vend dem med karsen lige inden servering.
Anret kødet på et lille fad med karse/svampesalat. Server med de bagte grøntpakker.
Prøv også majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat