'
Opskrift på steak med grøntpakker og svampe
Foto: Line Thit Klein | Steak med grøntpakker og svampe
ALT for damerne

Opskrift på steak med grøntpakker og svampe

Steak med grøntpakker og svampe

Brug sæsonens nordiske grøntlækkerier til en god bøf.

Af Carsten Kyster 30.jun.2012 Mad

1 TIME 0 MIN.

4

500 g oksesteak, 4 stk
600 g nye kartofler, kogte
12 grønne asparges
200 g nye gulerødder
1 bundt forårsløg
¼ bundt estragon, grofthakket
2,5 dl fløde
2 tsk Dijonsennep
salt
sort peber

Karsesalat:
250 g blandede svampe, f.eks. kantareller/shitake/mark champignon, renset
1-2 spsk olivenolie
1 potte brøndkarse
½ bakke karse

Sådan laver du steak med svampe

Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Bland estragon sammen med kartoflerne og krydr godt med salt og peber.

Tag fire stykker bagepapir á ca. 40 cm og fordel grøntsagerne derpå. Pisk fløden sammen med sennep, fold bagepapiret op omkring grøntsagerne og kartoflerne, og fordel fløden i de fire pakker.

Luk pakkerne med kødsnor og sæt dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Steg oksekødet på en varm pande i olivenolie i ca. 2 min på hver side. Tag bøfferne af panden og lad dem trække i ca. 2-3 min.

Steg svampene på panden i lidt olie. Tag svampene af panden og vend dem med karsen lige inden servering.

Anret kødet på et lille fad med karse/svampesalat. Server med de bagte grøntpakker.

Prøv også majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat

Henter...