Opskrift på steak med grøntpakker og svampe
SPONSORERET indhold

Steak med grøntpakker og svampe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug sæsonens nordiske grøntlækkerier til en god bøf.

Af: Carsten Kyster Foto: Line Thit Klein
30. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time

Ingredienser

500 g oksesteak, 4 stk
600 g nye kartofler, kogte
12 grønne asparges
200 g nye gulerødder
1 bundt forårsløg
¼ bundt estragon, grofthakket
2,5 dl fløde
2 tsk Dijonsennep
salt
sort peber

Karsesalat:
250 g blandede svampe, f.eks. kantareller/shitake/mark champignon, renset
1-2 spsk olivenolie
1 potte brøndkarse
½ bakke karse

Sådan laver du steak med svampe

Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Bland estragon sammen med kartoflerne og krydr godt med salt og peber.

Tag fire stykker bagepapir á ca. 40 cm og fordel grøntsagerne derpå. Pisk fløden sammen med sennep, fold bagepapiret op omkring grøntsagerne og kartoflerne, og fordel fløden i de fire pakker.

Luk pakkerne med kødsnor og sæt dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Steg oksekødet på en varm pande i olivenolie i ca. 2 min på hver side. Tag bøfferne af panden og lad dem trække i ca. 2-3 min.

Steg svampene på panden i lidt olie. Tag svampene af panden og vend dem med karsen lige inden servering.

Anret kødet på et lille fad med karse/svampesalat. Server med de bagte grøntpakker.

Prøv også majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat