Steak og glasnudler med lynstegt kinakål og svampe i sød soja
Super mørt kød sammen med kål og nudler i en sødmefyldt soja er en ren nydelse.
Ingredienser
300 g risnudler
4 steaks
2 spsk neutral olie
150 g shitakesvampe
½ kinakål
1 fed hvidløg
2 spsk soja
2 spsk ketjap manis* (sød soja)
2 spsk sesamolie
Sådan laver du steak og glasnudler
1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem grundigt i koldt vandt. Lad dem dryppe af i en sigte.
2. Steg bøfferne i 1 spsk olie og lad dem trække 5 min, inden de skæres ud i skiver og serveres.
3. Skær svampene i skiver og del kinakålen i grove stykker. Skær hvidløget i tynde skiver.
4. Varm 1 spsk olie i en wok og kom hvidløg i. Tilsæt svampene og brun dem i et par minutter. Kom kinakål og nudler i sammen med soja, ketjap manis og sesamolie. Ved det godt rundt, mens nudler og kinakål varmes op. Det skal ikke have mere en 5 min – kinakålen skal kun falde let sammen. Servér nudlerne med skiver af steak over.
Tip
*Ketjap Manis er en sød soja, der bruges meget i Indonesien. Den fås i de fleste supermarkeder.