Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
½ kg letsaltet svinebryst, kogestykke (½ cm tykke skiver)
salt og peber
Persillesovs:
25 g smør
2 spsk mel
4 dl kogende mælk
salt og peber
1 bdt persille (finthakket)
- Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider.
- Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
- Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.
PRØV OGSÅ: Krebinetter med porrer og pasta - Persillesovs:
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering. - Løgsovs:
Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.