Opskrift på stegt rødfisk med syltet græskar
SPONSORERET indhold

Stegt rødfisk med syltet græskar

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
17. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
3 | Total: 25 min

Ingredienser

½-1 hokkaido- eller butternutgræskar
1½ dl æbleeddike
1½ dl rørsukker
1½ spsk ingefær, finthakket
2 kviste timian
¼ tsk lyse sennepsfrø
1 knsp allehånde, groft knust
5-6 hele sorte peberkorn

600 g rødfisk filet eller anden fisk med skind sandart
olivenolie til stegning
salt og peber
2 kviste timian.

Tilbehør: Kogte kartofler

Halvér græskaret og tag kernerne ud. Skræl græskaret og skær det i små tern og kog det i vand med salt 2-3 min. Hæld vandet fra græskarrene. Kom æbleeddike, rørsukker, ingefær, timian, sennepsfrø, allehånde og sort peber i en gryde og bring det til kogepunktet. Kom græskarstykkerne heri og lad det koge ved svag varme 10-12 min. Tag det af varmen og kom det i et sylteglas eller i en skål.

Træk ben ud af rødfiskfileten og skær den i 6-8 portionsstykker. Rids skindsiden et par gange med en skarp kniv. Krydr skindsiden med salt, peber og timian. Opvarm en pande med olivenolie og steg fisken på skindsiden 6-7 min. til skindet bliver sprødt. Vend fisken og steg den 1 min. på den anden side.

Servér den stegte rødfisk med syltet græskar og kogte kartofler.


TIP: Syltet græskar er også velegnet til lam eller andet kød. Syltet græskar er også velegnet til lam eller andet kød.