Stegt sild med selleri og æble
SPONSORERET indhold

Stegte sild med selleri og æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Stegte sild med perfekt sur-sød balance. Få opskriften på den danske klassiker her.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
06. dec. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

6-8 sildefileter
salt og peber
1½ spsk dijonsennep
½ dl finthakket dild
1½-2 dl mel
smør til stegning
1-2 æbler i tern 
lidt selleri i tern
3 dl æbleeddike
1½ dl rørsukker
6 sorte peberkorn
1 laurbærblad
2 dildstilke eller krondild
1 rødløg i skiver
dild
Tilbehør: rugbrød og smør.

Sådan laver du de lækre stegte sild med tilbehør:

  1. Klip rygfinnen af sildefileterne og læg fileterne med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Smør sildefileten med lidt dijonsennep og drys med hakket dild.
  2. Fold fileterne sammen og giv et snit på ydersiden (så de ikke åbner sig under stegningen.)
  3. Vend sildefileterne i mel og steg dem gyldne på panden med smør. Tag sildene af panden og læg dem i et fad
  4. Skræl og skær selleri i små tern og skær æblet i tern.
  5. Kom æbleeddike, rørsukker, peberkorn, laurbærblad og dildstilke i en gryde og kog det nogle min til sukkeret er smeltet.
  6. Kom stegte sild, selleri og æbletern i et fad og hæld lagen over og lad det trække 6-8 timer og gerne længere.
  7. Servér de stegte sild med rødløg i skiver, plukket dild og rugbrød.

PRØV OGSÅ: Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing