SPONSORERET indhold
Stegte sild med selleri og æble
Stegte sild med perfekt sur-sød balance. Få opskriften på den danske klassiker her.
6
Ingredienser
6-8 sildefileter
salt og peber
1½ spsk dijonsennep
½ dl finthakket dild
1½-2 dl mel
smør til stegning
1-2 æbler i tern
lidt selleri i tern
3 dl æbleeddike
1½ dl rørsukker
6 sorte peberkorn
1 laurbærblad
2 dildstilke eller krondild
1 rødløg i skiver
dild
Tilbehør: rugbrød og smør.
Sådan laver du de lækre stegte sild med tilbehør:
- Klip rygfinnen af sildefileterne og læg fileterne med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Smør sildefileten med lidt dijonsennep og drys med hakket dild.
- Fold fileterne sammen og giv et snit på ydersiden (så de ikke åbner sig under stegningen.)
- Vend sildefileterne i mel og steg dem gyldne på panden med smør. Tag sildene af panden og læg dem i et fad
- Skræl og skær selleri i små tern og skær æblet i tern.
- Kom æbleeddike, rørsukker, peberkorn, laurbærblad og dildstilke i en gryde og kog det nogle min til sukkeret er smeltet.
- Kom stegte sild, selleri og æbletern i et fad og hæld lagen over og lad det trække 6-8 timer og gerne længere.
- Servér de stegte sild med rødløg i skiver, plukket dild og rugbrød.
PRØV OGSÅ: Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing