Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata
SPONSORERET indhold

Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Servér som en forret, som del af en salat eller sammen med et stykke stegt fisk.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
12. jun. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Pocherede æg:
ca. 2 l vand
2 spsk lys eddike
2 tsk salt
4 æg

100 g spæde kålblade eller spidskål
8-12 tykke hvide asparges
4 skiver tørt brød
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg, revet
½ citron, skal heraf
1 lille bundt persille
100 g ærter, friskbælgede

Sådan laver du stegte hvide asparges:

Pocherede æg:
Bring en bred gryde med vand, salt og eddike i kog. Slå æggene ud i 4 små skåle. Rør rundt i det kogende vand, så der danner sig en spiral, og hæld æggene heri.

Lad æggene koge i 2-3 min. og tag dem så op med en hulske, og dryp dem af. Læg et viskestykke over, så de holder sig lune.

Skær kål og asparges i grove stykker. Kom asparges og kål op på en tør pande. Lad dem stege i 3-4 min ved høj varme. Læg dem over på et smukt fad eller 4 tallerkener.

Riv/smuldr brødet, og rist det gyldent på panden. Skru ned for varmen, og tilsæt olivenolie og revet hvidløg. Lad de to ting stege med i 2-3 min.

Tag panden af varmen, og rør citronskal, persille og ærter i. Smag til med salt.

PRØV OGSÅ: Grillede asparges med parmesan og sort peber