Stegte ris med chili og rejer
Ingredienser
300 g basmatiris
2 spsk olie
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 fed finthakket hvidløg
2 stilke fintsnittet bladselleri
200 g kogte kæmperejer (evt. frosne, som er optøede)
150 g ærter(frosne, som er optøede)
2 sammenpiskede æg
salt, friskkværnet peber
Purløg
1 pakke nan
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:25 %
-
Protein:18 %
-
Kulhydrat:57 %
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakningen.
Varm olien i en stor sauterepande eller wok og rist chili, hvidløg og bladselleri kort heri under omrøring. Tip rejer og ris i panden sammen med ærterne og vend de sammenpiskede æg – krydret med salt og peber – i retten. Rør omhyggeligt, til æggene er let stivnede – som i en omelet. Smag til med yderligere krydderier samt rundhåndet med fintskåret purløg, og servér med lune nan.
Tilberedningstid: ca. 30 minutter.
TIP: Du kan også bruge andre kogte ris til retten, f.eks. jasminris.