Opskrift på stegte ris med chili og rejer
SPONSORERET indhold

Stegte ris med chili og rejer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
10. mar. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

300 g basmatiris
2 spsk olie
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 fed finthakket hvidløg
2 stilke fintsnittet bladselleri
200 g kogte kæmperejer (evt. frosne, som er optøede)
150 g ærter(frosne, som er optøede)
2 sammenpiskede æg
salt, friskkværnet peber
Purløg
1 pakke nan

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    25 %
  • Protein:
    18 %
  • Kulhydrat:
    57 %

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakningen.
Varm olien i en stor sauterepande eller wok og rist chili, hvidløg og bladselleri kort heri under omrøring. Tip rejer og ris i panden sammen med ærterne og vend de sammenpiskede æg – krydret med salt og peber – i retten. Rør omhyggeligt, til æggene er let stivnede – som i en omelet. Smag til med yderligere krydderier samt rundhåndet med fintskåret purløg, og servér med lune nan.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter.

TIP: Du kan også bruge andre kogte ris til retten, f.eks. jasminris.