Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 10 min.
kød fra 1 kyllingelår
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 frisk chili
1-2 æg
1½ spsk. olie
1 spsk. karry
500 g kolde, kogte ris (ca. 2½ dl rå)
2 spsk. sojasovs
2 spsk. vand
1 spsk. farin
Drys:
2-3 forårsløg
evt. frisk basilikum (eller koriander/persille)
- Pluk kødet i mundrette stykker.
- Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Rens chilien for frø og mellemvægge, og snit den fint.
- Pisk æggene let sammen. Varm en wok eller stor pande med ½ spsk. olie, og steg æggene til røræg i 1 min. Bryd dem i mindre stykker, og hæld dem ud på en tallerken.
- Hæld resten af olien i wokken, og steg løg og karry under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidløg, chili og kylling, og steg under omrøring i 1-2 min. Tilsæt kogte ris, sojasovs, vand og farin, og steg under omrøring, til alt er varmt.
- Vend æggene i retten, drys med rensede og snittede forårsløg og evt. lidt frisk basilikum. Servér straks.