Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Sticky ‘Upside down’ med æbler

Sticky ‘Upside down’ med æbler

Sticky ‘Upside down’ med æbler

For at lave Upside Down kagerne i portionsstørrelser, skal du bruge muffinforme i silikone. Har du ikke det, kan du bare bage kagen i en springform foret med bagepapir.


Sticky ‘Upside down’ med æbler

Tid: ca. 25 min. plus bagetid
(12 stk.)
200 g brun farin
100 g smør
4 æg
200 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel

Karamelæbler:
4 æbler
125 g brun farin
75 g smør
1 spsk. sirup

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Pisk brun farin og smør cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Bland hvedemel med bagepulver og kanel. Vend melblandingen i dejen.

3. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus og skær æblerne i små stykker.

4. Smelt brun farin, smør og sirup sammen i en lille gryde. Vend forsigtigt æblerne i karamellen, og lad dem simre et par minutter, til karamellen har lagt sig tæt omkring æblerne.

5. Fordel æbler og karamel i bunden af muffinformene. Hæld kagedejen over, og glat overfladen.

6. B ag kagerne i ca. 25 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Lad kagerne afkøle i formene i ca. 10 minutter, før
de forsigtigt vendes ud. Resten af karamellen, som ligger tilbage i formen, dryppes over kagen med en ske.

► SE OGSÅ: Sprød og lækker æblekage
► SE OGSÅ:
Æble kanel doughuts
► SE OGSÅ: Æbletid: Strudelinspirerede ruller med æbler og mandler

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok