Sticky ‘Upside down’ med æbler
SPONSORERET indhold

Sticky ‘Upside down’ med æbler

For at lave Upside Down kagerne i portionsstørrelser, skal du bruge muffinforme i silikone. Har du ikke det, kan du bare bage kagen i en springform foret med bagepapir.

Foto: Columbus Leth
31. jan. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Sticky ‘Upside down’ med æbler

Tid: ca. 25 min. plus bagetid
(12 stk.)
200 g brun farin
100 g smør
4 æg
200 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel

Karamelæbler:
4 æbler
125 g brun farin
75 g smør
1 spsk. sirup

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Pisk brun farin og smør cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Bland hvedemel med bagepulver og kanel. Vend melblandingen i dejen.

3. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus og skær æblerne i små stykker.

4. Smelt brun farin, smør og sirup sammen i en lille gryde. Vend forsigtigt æblerne i karamellen, og lad dem simre et par minutter, til karamellen har lagt sig tæt omkring æblerne.

5. Fordel æbler og karamel i bunden af muffinformene. Hæld kagedejen over, og glat overfladen.

6. B ag kagerne i ca. 25 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Lad kagerne afkøle i formene i ca. 10 minutter, før
de forsigtigt vendes ud. Resten af karamellen, som ligger tilbage i formen, dryppes over kagen med en ske.

► SE OGSÅ: Sprød og lækker æblekage
► SE OGSÅ:
Æble kanel doughuts
► SE OGSÅ: Æbletid: Strudelinspirerede ruller med æbler og mandler