Stor kanelsnegl-cookie
En kæmpestor cookie forklædt som kanelsnegl lyder måske lidt skørt, men det smager genialt godt. En skøn hybrid af to meget populære kager. Kæmpe-kanelsnegls-cookien vil helt sikkert gøre lykke til både børnefødselsdage og på kaffebordet. Opskriften får du her:
Ingredienser
Cookie:
75 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
150 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 nip salt
Remonce:
75 g blødt smør
75 g brun farin
1 spsk stødt kanel
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk vand
1 tsk frysetørret hindbær
Sådan bager du kanelsnegl-cookie
Cookie:
1. Pisk smør og farin let og luftigt i en skål. Tilsæt ægget.
2. Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i. Rul dejen ud i en firkant (ca. ½ cm tyk) mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Remonce:
3. Pisk smør, brun farin og kanel sammen i en skål, og smør den ud på cookiedejen.
4. Skær smalle stænger (2-3 cm brede) af dejen. Rul en af stængerne sammen til en kanelsnegl, og placer den i midten af en rund form (16- 18 cm i diameter).
5. Vikl resten af stængerne omkring den lille snegl, så du får 1 stor kanelsnegl. Bag kanelsneglecookien i ca. 20 minutter ved 200 grader, og lad den køle helt af.
Glasur:
6. Rør flormelis og vand til tyk glasur, og kom den i en sprøjtepose med lille tylle. Sprøjt en spiral ud på kanelsneglecookien, og pynt med frysetørret hindbær.