Stor kartoffelkage
SPONSORERET indhold

Stor kartoffelkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
12. sep. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

2 æg
100 g sukker
40 g mel
2 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver
50 g hakkede hasselnødder
Fyld:
4 dl piskefløde
ca. 1 dl lys portvin
200 g ren rå marcipan
lidt flormelis
Pynt:
kakao til drys

  1. Pisk æg og sukker til stabilt, lyst skum. Bland de tørre ingredienser, og vend dem i skummet. Bred dejen ud i en smurt springform (22 cm i diameter) med papir i bunden. Bag kagen ved 225 gr. i ca. 15 min. Lad den hvile 10 min., inden du tager den ud af formen og køler den af.
  2. Pisk fløden til skum. Smag til med portvin, og rør forsigtigt endnu et øjeblik. Læg den kolde bund på et kagefad, dryp med portvin, og top fløden op på bunden.
  3. Form marcipanen til en flad bold, sigt lidt flormelis ud på bordet, og dæk med et ark bagepapir. Rul marcipanen tyndt ud, og læg den over fyldet. Sigt kakao ud over marcipanen, og server straks.