SPONSORERET indhold
Stracciatella
6-8 personer
Ingredienser
2 stænger vanilje
6 dl piskefløde
4 dl sødmælk
8 past. æggeblommer, svarer til 4 af de små bægre
175 g sukker
100 g mørk chokolade
- Skrab vaniljekornene ud af stængerne. Kog fløde og mælk op med de tomme vaniljestænger, lad mælken trække 5 min. Tag vaniljestængerne op.
- Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn skrabet ud af vaniljestangen, til det er cremet. Rør den varme mælkeblanding i æggeblommerne.
- Kom blandingen tilbage i gryden. Varm langsomt op under omrøring ca. 6-8 min. til en cremet konsistens dog uden at koge, det sker ved 85 gr. Må ikke koge.
- Afkøl cremen, gerne i koldt vandbad, rør undervejs, så der ikke dannes skind. Køl cremen helt af i køleskab, hvis du bruger ismaskine.
- Kom iscremen i en fryseegnet beholder eller ismaskine, og frys til is. Hvis du ikke bruger ismaskine, kan du mixe isen i en foodprocessor, når den er frosset til grødis, eller rør isen igennem flere gange under indfrysningen.
- Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Fordel chokoladen i striber på bagepapir. Lad det stivne. Bræk chokoladen i mindre stykker, og rør dem i ismassen. Nu kan isen spises, eller den kan fryses igen, hvis den først skal serveres senere. Her har vi kuglet isen op og kommet den i pyntede isvafler.