Strawberrydream-medaljer
SPONSORERET indhold

Strawberrydream-medaljer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
07. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
16 stk.

Ingredienser

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
Grundcreme:
2½ dl mælk
4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
Samt:
2½ dl piskefløde
Glasur:
3 dl flormelis
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
rød levnedsmiddelfarve
evt. frysetørrede jordbær
Strawberrydream-medaljer:
1 portion grunddej
1 portion grundcreme
4-5 jordbær
4 spsk. jordbærmarmelade

  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  2. Grundcreme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  3. Strawberrydream-medaljer: Lav dejen, og udrul den. Udstik 32 hjerter. Bag dem som beskrevet. Skær jordbærrene i meget små tern, og bland dem i cremen. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne. Smør de upyntede hjerter med lidt marmelade. Fordel creme over marmeladen, og læg de pyntede hjerter over.