sunde kødboller i tomatsovs
SPONSORERET indhold

Sund aftensmad: Marokkanske kødboller med brune ris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Få opskriften på Healthy Skinny Bitch' sunde kødboller i tomatsovs

Af: Sara Jin Smidt Foto: Sarah Sanctuary Williams,
08. jan. 2018 | Opskrift | Fit living
3 portioner

Ingredienser

70 g brune ris & 1 portion kødboller pr. person

Kødboller
400 g hakket oksekød 3-6 %
1 æg
2 stilke koriander
friskhakket persille
2 friske røde chilier
olivenolie til stegning

Tomatsovs
1 glas tomatsauce med krydderier
2 tsk spidskommen
1 spsk kanel
2 tsk fennikelfrø
2 tsk chiliflager
2 tsk oregano

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    553 Kcal
  • Fedt:
    16 %
  • Protein:
    39 %
  • Kulhydrat:
    16 %

Sådan laver du kødboller i tomatsovs

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rør kød og æg sammen i en skål og form farsen med en ske til små kødboller.
  2. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg kødbollerne på panden. De behøver ikke være helt gennemstegt, da de skal i ovnen bagefter.
  3. Kog tomatsovsen op med krydderierne i og lad den koge 2-3 minutter. Kom kødbollerne i sovsen og lad retten simre ved lav varme, til kødbollerne er næsten færdige.
  4. Kom kødbollerne i et ovnfast fad, dæk med tomatsovs og lad retten stege færdig i ovnen i 10 minutter.
  5. Tag retten ud af ovnen og pynt med frisk koriander, hakket persille og fintskåret chili.

Sunde kødboller vs slankende kødboller
Forskellen er, at de brune fuldkornsris erstattes med ’blomkålsris’. Derved reduceres mængden af kulhydrat, og energiindtaget bliver mindre.

LÆS OGSÅ: Slankende marokkanske kødboller med blomkålsris

 

Anbefalet til dig