Sur-sød Kylling
SPONSORERET indhold

Sur-sød kylling med appelsin og cashews

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne opskrift på sur-sød kylling med ris er hurtigt og enkel aftensmad på max 30 minutter. Sticky, sød og syrlig kylling, som bliver utroligt mør af appelsinmarinaden. Et ægte hverdagshit.

Af: Mira Arkin Foto: Chris Tonnesen
22. jan. 2023 | Opskrift | ALT.dk
4 peronser | Total: 30 min

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 4 kyllingebrystfilet uden skind
  • 2 spsk maizena
  • 25 g ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk revet appelsinskal
  • saft af to appelsiner
  • 2 spsk riseddike
  • 6 spsk sojasauce
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 50 g ristede, saltede cashewnødder
  • 3 forårsløg

Sådan laver du nem sur-sød kylling

  1. Kom ris i en gryde med vand og salt. Lad det koge op, og sænk så varmen og lad risene simre under låg i 12 minutter. Lad dem herefter trække i 10 minutter.
  2. Skær imens kyllingen i tynde skiver. Drys maizena ud over og vend det godt sammen, så alle stykker kød bliver dækket af et tyndt lag maizena.
  3. Riv ingefær og hvidløg fint og bland det med appelsinskal- og saft, riseddike, sojasauce, sesamolie og sesamfrø.
  4. Varm olien i en wok eller pande og steg kyllingen i 5 minutter, til den begynder at brune i kanterne. Hæld appelsinmarinaden over, og lad det simre i 5 minutter.
  5. Servér med ris, hakkede cashews og fintsnittet purløg.

TIP: Retten smager også godt med gris i stedet for kylling.

Anbefalet til dig