Sur-sød kylling med frisk ananas og tomat
Kylling i sursød karry er især et hit, hvis der er børn ved aftensbordet.
Ingredienser
500 g kyllingebryst
1 løg
1 fed hvidløg
1 tommestykke ingefær
500 g frisk ananas, befriet for skal og stok
500 g tomat
2 spsk neutral olie
1 spsk sukker
saft fra ½ citron
2 spsk soja
1 spsk Fish Sauce
tilbehør: ris eller nudler
Sådan laver du sur-sød kylling
1. Skær kyllingen i tern og snit løget i strimler. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær ananas i store tern og del tomaterne i kvarte.
2. Varm olien i en wok og kom hvidløg og ingefær i sammen med kyllingen. Vend det godt rundt, mens du bruner kyllingen.
3. Tilsæt ananas og tomat, sukker, citronsaft, soja og fishsauce. Lad retten simre i 10 minutter mens du vender rundt i det et par gange, så kyllingen bliver jævnt tilberedt. Smag til med Fish Sauce og/eller soja og servér.
Tip
Denne ret er populær hos børn pga. sødmen. Husk at bruge frisk ananas – det smager langt bedre end dåseversionen.