Ingredienser
Sushiris:
4 dl sushiris (runde ris, der klistrer)
5 dl vand
3 spsk. eddike (f.eks. ris- eller hvidvinseddike)
2 tsk. sukker
2 tsk. groft salt
Til sushirullerne:
450-500 g roastbeef (et stykke snøret inderlår af okse eller ungkvæg. Kan evt. købes stegt som pålægsskiver)
2 spsk. olie
salt og friskkværnet peber
8 plader nori-tang
ca. 4-6 tsk. wasabi (grøn, japansk peberrod fra tube eller pulver rørt sammen med vand, læs på emballagen)
Tilbehør:
ca. 2 dl japansk sojasovs
syltet appelsinskal
Pynt:
2 håndfulde friske ærteskud
lidt wasabi
Avocadosalat:
3-4 modne avocadoer
1 lime
½ agurk eller 1 skoleagurk
1 lille rødløg (finthakket)
salt og friskkværnet peber
- Sushiris:
- Kom risene i en si, og skyl dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad vandet dryppe fra, og kom risene i en gryde med vand. Bring gryden i kog ved jævn varme under tætsluttende låg. Når vandet koger, skrues ned til lav varme. Risene skal koge 10 min. Tag derefter gryden fra varmen, og lad den stå i 15 min.
- Rør i risene med en gaffel, og kom eddike, sukker og salt i, mens de er varme. Læg et vådt, hårdt opvredet viskestykke over. Lad risene køle af, og brug dem i løbet af få timer. Portionen rækker til ca. 8 ruller.
- Roastbeef: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en pande. Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og peber.
- Læg stegen i et ovnfast fad, sæt det i midten af ovnen, og tænd på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midten af kødet. Steg i 45 min. – 1 time, til centrumtemperaturen er 55-60 grader. Afkøl kødet i køleskab et par timer. Skær tynde skiver af roastbeef, evt. på en pålægsmaskine.
- Sushiruller med roastbeef: Pak en sushimåtte ind i husholdningsfilm. Læg skiver af roastbeef i et lag på måtten.
- Dyp hænderne i vand, så risene ikke klistrer til fingrene. Fordel sushiris i et 3-4 mm tykt lag oven på kødet, så det passer med størrelsen på en plade nori-tang.
- Smør ca. ½ tsk. wasabi på risene i en stribe. Læg en plade nori-tang oven på risene. Rul tæt sammen til en rulle ved hjælp af sushimåtten. Lav ca. 8 ruller. Skær sushirullerne ud i 6 stykker med en fugtig kniv. Dup kniven med vand mellem hvert snit.
- Avocadosalat: Skær avocado ud i små tern, og bland med limesaft. Tilsæt tern af agurk og finthakket rødløg. Smag til med salt og peber.
- Sæt sushirullerne på et fad. Pynt med ærteskud og små klatter af wasabi. Servér med sojasovs smagt til med fint hakket orangeskal og avocadosalat.