Svampetærte med purløgssauce
SPONSORERET indhold

Svampetærte med purløgssauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug blandede spisesvampe fra skoven eller supermarkedet – begge dele vil fungere fint. Serveres nybagt som den er eller lun med purløgssauce.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
15. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

2 plader butterdej
1 løg
200 g svampe (renset vægt)
lidt smør
2 spsk. mel
2½ dl fløde
salt og peber
1-2 spsk. citronsaft
Purløgssauce:
1 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 9%
1 tsk. konc. tomatpure
salt og peber
1 bdt. klippet purløg

  1. Tø dejen op, skær den ene plade i 3 strimler, og rul den anden ret tyndt ud. Læg den i en 18 cm’s form. Tryk den omhyggeligt ind til formen, undgå at trække eller strække dejen. Brug strimlerne til at beklæde formens kant. Tryk alle samlinger af dejen godt sammen. Lad formen hvile, mens fyldet tilberedes.
  2. Pil og hak løget. Snit svampene i passende stykker, og sauter dem sammen med løget. Sigt lidt mel over svampene, rør et øjeblik, og tilsæt så fløde under omrøring. Kog op, og smag til med salt, peber og citronsaft. Lad stuvningen køle af til stuetemperatur.
  3. Skær kanten af dejen til, og hæld svampefyldet i formen. Drys med lidt rasp, og bag tærten ved 200 gr. i ca. 30 min.
  4. Pisk fløden til blødt skum, rør den med cremefraiche, og smag til med tomatkoncentrat, salt og peber. Drys med masser af purløg, og server saucen til den afkølede tærte.