Svesketærte
SPONSORERET indhold

Svesketærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
29. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

3 plader butterdej
ca. 300 g svesker uden sten
1½ dl vand
50 g sukker
½ dl rom
en strimmel limeskal
1 spsk. pulver til kagecreme
perlemelis til drys

  1. Tø dejen op, og læg 2 af pladerne oven på hinanden. Rul dem ud til et kvadrat, dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 10 min. Det gør den mindre tilbøjelig til at trække sig sammen under bagningen. Læg den i en 20 x 20 cm form.
  2. Giv sveskerne et kort opkog i vand med sukker, rom og lime (5-10 min.). Si væden fra. Køl sveskerne af, og kog væden ind til sirup.
  3. Drys cremepulveret oven på tærtedejen i formen, og dæk den med svesker. Rul resten af dejen ud til et kvadrat, og skær den i 2-3 cm brede strimler. Flet dem som låg, og tryk dem omhyggeligt til i enderne.
  4. Dryp siruppen over tærten, drys med perlemelis, og bag tærten ved 175 gr. i ca. 50 min. Server kagen lun eller afkølet.