Svinekæber i øl og salvie
SPONSORERET indhold

Svinekæber i øl og salvie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse svinekæber er tilberedt i øl og salvie, der giver en skøn smag. Servér de møre svinekæber med en luftig kartoffelmos, der altid er et sikkert hit til simreretter.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
05. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer | Total: 3 timer | Arbejdstid: en time

Ingredienser

  • 1 kg svinekæber
  • salt og peber
  • 500 g gulerødder (grove stykker)
  • 500 g knoldselleri eller persillerod (grove stykker)
  • 50 g smør eller 2-3 spsk olivenolie
  • 1 løg (finthakket)
  • ½ l øl (gerne stærk)
  • en håndfuld persille (finthakket)
  • 2-3 stilke frisk salvie (finthakket)
  • 1 usprøjtet citron (fintrevet skal)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1-2 tsk. farin
  • evt. majsstivelse eller sovsejævner

Kartoffelmos:

  • 1-1½ kg kartofler (skrællede, grove stykker)
  • 1-2 dl mælk
  • 50 g smør

Sådan gør du:

  1. Befri kæberne for sener og drys dem med salt og peber. Brun kødet i en stegegryde med lidt smør og/eller olie i 3-5 min. og tag kødet op. Brun rodfrugterne i gryden og tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Tag dem op.
  2. Steg løgene blanke i gryden og tilsæt kød og øl. Giv retten et opkog, fjern skum og lad den simre under låg i 1 time og 15 min. ved svag varme (eller i ovnen ved 150 grader).
  3. Læg rodfrugterne i gryden og lad retten simre yderligere i 15-20 min., til både kødet og urterne er møre.
  4. Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld kogevandet fra (gem lidt) og damp kartoflerne tørre i gryden.
  5. Mos kartoflerne, varm mælken og rør den i mosen til en passende konsistens. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, til mosen er let og luftig. Rør smør i mosen og smag til med salt og peber.
  6. Bland persille, salvieblade, citronskal og hvidløg. Smag retten til med lidt af salvieblandingen, farin, citronsaft, salt og peber. Jævn evt. sovsen og servér den med mos og resten af salvieblandingen som drys.

Anbefalet til dig