Svinekam med æblefyld og sprød svær
SPONSORERET indhold

Svinekam med æblefyld og sprød svær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
24. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Koge/stegetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1½ kg svinekam (med svær og uden ben)
1 spsk salt
1 lille løg (i skiver)
evt. æblemost
majsstivelse eller sovsejævner
æblevineddike
Fyld:
1 lille løg (finthakket)
1 spsk olie eller smør
1 æble (i små tern)
1 spsk hakket salvie
salt og peber
Tilbehør:
kogte eller stegte kartofler
grønsager

  1. Begynd med fyldet: Steg løgene bløde og blanke i en gryde med fedtstof og tilsæt æble og salvie. Steg under omrøring et par min., krydr med salt og peber og hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  2. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm´s mellemrum og skær en lomme i stegen lige under sværens fedtlag. Gnid salt ned mellem hver svær. Kom fyldet ind i lommen og luk begge ender med kødsnor eller kødnåle.
  3. Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, og læg løgskiverne i vandet. Læg kødet på en rist ovenpå, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. lidt stanniol eller et stykke kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret.
  4. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time. Skru evt. op til 250 grader de sidste 15-20 min., hvis sværen ikke er sprød.
  5. Tag stegen ud af ovnen, si skyen op i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være ca. 3 dl sky – tilsæt vand eller æblemost, hvis der mangler væske.
  6. Kog sovsen igennem og jævn den til passende konsistens. Smag til med æblevineddike, salt og peber.
  7. Skær stegen i skiver og servér f.eks. med ristede kartofler.