Opskrift på svinemørbrad med pestokartofler
Foto: Line Thit Klein | Svinemørbrad med pestokartofler er en virkelig nem ret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden.
Hjemmet

Opskrift på Svinemørbrad med pestokartofler

Svinemørbrad med pestokartofler

Del på

Savner du inspiration til hverdagsmaden, og vil du gerne undgå at smide for meget mad i skraldespanden, så er denne opskrift fra kogebogen ”Mad til 2 dage” af ALT for damernes tidligere madredaktør Mette Mølbak spot on. Her får du opskriften på svinemørbrad med pestokartofler, som du i morgen kan trylle om til mørbradgryde med cocktailpølser.

Af Mette Mølbak 19.apr.2017 Mad

50 MIN.

Svinemørbrad med pestokartofler til 4 personer

2 stk. svinemørbrad, 800 g i alt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
500 g champignoner
1 spsk. olivenolie
500 g små tomater
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. balsamico
650 g små kartofler
3 spsk. pesto
1 bakke rucola

Sådan laver du Svinemørbrad med pestokartofler

1. Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds svinemørbraderne for sener. Brun dem på en pande i olie og smør og læg dem i et fad.


2. Rens champignonerne, skær dem i kvarte og steg dem på panden. Tilsæt evt.
lidt mere olie.


3. Halvér tomaterne og kom dem og champignonerne i fadet med mørbraderne.
Kom lidt vand i bunden af fadet og drys med salt og peber. Dryp lidt balsamico
over.


4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader, til kødet har en temperatur på cirka 70 grader. Det tager cirka 30-40 min.


5. Kog kartoflerne i letsaltet vand i cirka 15 min. Hæld vandet fra og kom dem i en skål. Skær dem evt. i mindre stykker, før du vender dem i pesto. Kom rucolaen i lige før servering.

 

Brug dine rester - lav også: Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser

Mad til 2 dage:

Tag en halv til en hel svinemørbrad fra til næste dag, og gem også de tiloversblevne champignoner og tomater til næste dags gryderet. Gem også væde/ bouillon fra kødet, hvis der er noget tilovers. Så kan du lave: Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser

 

Kogebogen 'Mad til to dage' af Mette Mølbak er udkommet på Politikens Forlag, 160 sider.

Læs alt om mørbrad
Del på
Kommentarer (0)
Henter...